diumenge, 30 de desembre del 2018

Informació a Internet

Aquesta setmana he donat un cop d'ull a l'extensa llista de blogs, revistes i portals que ens han suggerit visitar el professors de l'assignatura.

He posat una atenció particular als recursos que tenien relació amb temàtiques educatives i científiques. En aquest sentit, he trobat especialment interessants els 3 llocs web següents:



     -Portal educatiu Educa365: http://www.edu365.cat

     -Blog Recerca en Acció: http://www.recercaenaccio.cat
     -Recull de blogs d'educació: http://blogseducacio.blogspot.com.es/

Per remarcar la secció que més m'ha agradat en el meu passeig per la xarxa assenyalaria la selecció d'experiències d'àries com la Biologia, Geologia, Tecnologia o Física i Químic que he trobat al portal Recerca en Acció. Moltes poden ser utilitzades com a recursos didàctics atractius i alhora pedagògics. Un bon exemple:



Com a reflexió general diria que, encara que l'activitat desenvolupada no ha aportat res de nou als meus coneixements sobre la utilització de les TIC a l'aula, donar un cop d'ull a la xarxa per tal de descobrir recursos sempre és una activitat profitosa!

dijous, 13 de desembre del 2018

TILC: Comunicació a Internet

Aquesta setmana he treballat sobre la comunicació a través de les xarxes socials i com poder fer-les servir com una potent eina d'ensenyament.

M'he obert un compte en Edmodo. Aquesta plataforma social permet crear un espai virtual de comunicació tant dins com fora de l'aula, Interconnecta l'alumnat, professorat i famílies permetent compartir arxius, missatges, enllaços, tasques, calendari d'activitats.... Fins m'he limitat a pegar un cop d'ull a les possibilitats que ofereix. En el futur o tindré en compte com una solució molt interessant a introduir a l'aula.

Pensant sobre maneres de fer servir les xarxes socials a classe, m'agradaria proposar la creació d'un grup de whatsapp on estigueren tots els alumnes d'una assignatura. La idea seria utilitzar el grup per compartir amb la resta de la classe recursos interessants al voltant d'un tema. Com a professor, proposaria que durant tot l'any els alumnes compartiren informació que consideren d'interés sobre el tema proposat. El professor avaluaria tant la participació al llarg del temps com la pertinència de les aportacions. Al final del curs els alumnes farien un projecte conjunt sobre el tema utilitzant els recursos aportats per tots al llarg del curs.

Com a reflexió personal diria que els professors hem de fer un esforç per introduir l'ús de la tecnologia mòbil i les xarxes socials a classe. Les dues són ja una realitat en el món d'avui dia i ho seran cada vegada més en el futur. Perquè els alumnes puguen estar preparats per a desenvolupar-se correctament en la societat, hauran d'estar familiaritzats amb el seu ús.

dimarts, 27 de novembre del 2018

La llengua i les TIC

Durant aquesta setmana hemtreballat com utilitzar correctament el català conjuntament amb les TIC. En primer lloc m'he apropat a diccionaris i enciclopèdies on-line com a eines que ens poden ajudar a fer un ús més adient de la llengua. He consultat les diferents definicions que es donen sobre el concepte de termodinàmica als següents diccionaris:




De la recerca als diccionaris he comprovat que existeixen una diversitat important en la informació que s'obté als diferents diccionaris consultats. En tot cas la recerca confirma que per fer-se una idea adequada d'un concepte la consulta a un o diversos diccionaris pot resultar de gran utilitat.

A continuació he consultat l'Enciclopèdia Catalana on-line per tal de llegir la informació que conté sobre l'energia solar. He pogut comprovar que pot ser una eina interessant tant per informar-se sobre conceptes i temes no coneguts com per extraure informació per a preparar classes i recursos didàctics






dilluns, 19 de novembre del 2018

Coneixements previs sobre TIC.

En relació als meus coneixements inicials sobre l'ús de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) he de confessar que mai he estudiat el tema específicament. Això no impedeix que siga conscient de la seua importància, ja que comencen a ser imprescindibles en el nostre dia a dia.

Normalment visite pàgines de diaris d'informació nacional e internacional com per exemple:
www.eldiario.es
www.publico.es
www.lavanguardia.es
www.liberation.fr

El cercador que més habitualment utilitze és google.


dilluns, 8 d’octubre del 2018

Entrada de presentació

Aquesta és la primera entrada del meu blog que utilitzaré com a diari personal al llarg de l'assignatura COMPETIC 3