diumenge, 30 de desembre del 2018

Informació a Internet

Aquesta setmana he donat un cop d'ull a l'extensa llista de blogs, revistes i portals que ens han suggerit visitar el professors de l'assignatura.

He posat una atenció particular als recursos que tenien relació amb temàtiques educatives i científiques. En aquest sentit, he trobat especialment interessants els 3 llocs web següents:



     -Portal educatiu Educa365: http://www.edu365.cat

     -Blog Recerca en Acció: http://www.recercaenaccio.cat
     -Recull de blogs d'educació: http://blogseducacio.blogspot.com.es/

Per remarcar la secció que més m'ha agradat en el meu passeig per la xarxa assenyalaria la selecció d'experiències d'àries com la Biologia, Geologia, Tecnologia o Física i Químic que he trobat al portal Recerca en Acció. Moltes poden ser utilitzades com a recursos didàctics atractius i alhora pedagògics. Un bon exemple:



Com a reflexió general diria que, encara que l'activitat desenvolupada no ha aportat res de nou als meus coneixements sobre la utilització de les TIC a l'aula, donar un cop d'ull a la xarxa per tal de descobrir recursos sempre és una activitat profitosa!

dijous, 13 de desembre del 2018

TILC: Comunicació a Internet

Aquesta setmana he treballat sobre la comunicació a través de les xarxes socials i com poder fer-les servir com una potent eina d'ensenyament.

M'he obert un compte en Edmodo. Aquesta plataforma social permet crear un espai virtual de comunicació tant dins com fora de l'aula, Interconnecta l'alumnat, professorat i famílies permetent compartir arxius, missatges, enllaços, tasques, calendari d'activitats.... Fins m'he limitat a pegar un cop d'ull a les possibilitats que ofereix. En el futur o tindré en compte com una solució molt interessant a introduir a l'aula.

Pensant sobre maneres de fer servir les xarxes socials a classe, m'agradaria proposar la creació d'un grup de whatsapp on estigueren tots els alumnes d'una assignatura. La idea seria utilitzar el grup per compartir amb la resta de la classe recursos interessants al voltant d'un tema. Com a professor, proposaria que durant tot l'any els alumnes compartiren informació que consideren d'interés sobre el tema proposat. El professor avaluaria tant la participació al llarg del temps com la pertinència de les aportacions. Al final del curs els alumnes farien un projecte conjunt sobre el tema utilitzant els recursos aportats per tots al llarg del curs.

Com a reflexió personal diria que els professors hem de fer un esforç per introduir l'ús de la tecnologia mòbil i les xarxes socials a classe. Les dues són ja una realitat en el món d'avui dia i ho seran cada vegada més en el futur. Perquè els alumnes puguen estar preparats per a desenvolupar-se correctament en la societat, hauran d'estar familiaritzats amb el seu ús.